Relatietherapie: 5 leuke dates voor thuis

We kunnen er niet meer omheen draaien: we zitten voorlopig nog wel even thuis. Daar gaat je wekelijkse (of maandelijkse) date-dag met je partner. Tenminste… Een date-dag buiten de deur kan niet meer. Er zijn echter genoeg activiteiten die je thuis kunt doen, zodat jullie toch even een romantische en gezellige date kunnen hebben. Wij geven je in dit artikel vijf leuke dates voor jou en je partner.

 

Houd een avond met een landelijk thema
Hebben jullie allebei een voorliefde voor bijvoorbeeld Italië, Japan of Australië? Nu op vakantie gaan steeds minder een optie wordt, kun je het als uitdaging zien om de cultuur en het eten van je favoriete land in huis te halen. Kook een Italiaans gerecht, zoals pasta of gnocchi, schenk een rood wijntje in en plof samen op de bank om een film als The Godfather te kijken. Of haal alle gerechten in huis om je eigen sushi te maken, schenk een glas Sake in en rollen maar! Je kunt met goed weer ook de barbecue aanzetten en volledige aandacht besteden aan het bereiden van spareribs of een stuk vis (want barbecueën is, net zoals in de VS, in Australië heel populair). Mocht je een keer geen zin hebben om te koken? Kijk dan of een lokaal restaurant doet aan bezorgen of afhalen. Zo help je deze kleine ondernemingen in deze tijden.

Verander een kamer in huis
Na drie weken thuis zitten, is het niet gek als jullie de huidige indeling van de woonkamer of slaapkamer zat zijn geworden. Maak gebruik van de extra tijd die je hebt en wees niet bang om iets te veranderen in huis! We hebben het geluk dat we nog steeds spullen online kunnen bestellen, dus jullie kunnen gewoon rondkijken of je een nieuwe fauteuil of nachtkastje kan vinden. Bestel een paar kleurentesters voor muurverf of bestel gelijk een hele pot. Maak een kop koffie voor jullie twee of trek twee biertjes open, zet motiverende en vrolijke muziek op en ga los met schilderen en herinrichten!

 

Ga videobellen
Dit heeft vanzelfsprekend niet veel zin als jullie al samenwonen, maar als jullie een lange afstandsrelatie hebben, dan is videobellen de eerste beste optie om elkaar alsnog te zien. Jullie kunnen ervoor kiezen om gewoon even bij te kletsen met elkaar, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om bijvoorbeeld dezelfde fles wijn en dezelfde hapjes te kopen en dit samen op te drinken en te eten. Spreek af om allebei in een chique outfit te bellen of juist in je meest comfortabele pyjama. Zo geven jullie nog een extra leuk tintje aan jullie online date.

 

Speel samen videogames
Je hoeft geen tiener te zijn om te genieten van een potje Mario Kart of FIFA. Nu kun je, als de kinderen op bed liggen, hun Nintendo Switch of PlayStation 4 ‘stelen’ – technisch gezien zal het geen stelen zijn, want jullie hebben deze hoogstwaarschijnlijk volledig zelf betaald – en zelf eens een keer gamen. Maak het nog spannender om met elkaar af te spreken dat de winnaar een massage ontvangt van de andere partner of dat de verliezer de ander de volgende ochtend ontbijt op bed moet maken. Laat zoveel mogelijk lampen uit en steek een paar kaarsen aan, zodat jullie meer in de sfeer van het spel kunnen komen. Misschien een glaasje wijn erbij om extra los te komen?

Creëer een spa thuis
Hebben jullie behoefte aan een avondje compleet ontspannen? Zie dan de mogelijkheid om voor een avond je badkamer en slaapkamer om te bouwen tot een spa. Neem samen een bad of een douche, pak de meest luxe scrub en doucheschuim die je hebt en laat jezelf even helemaal ontspannen. Gebruik bijvoorbeeld een haarmasker om je haren een extra boost te geven; nu de kapper dicht is, ligt het lot van je haar toch in je eigen handen. Hierna kunnen jullie elkaar een heerlijke massage geven en alles eindigen met een gezichtsmasker. Aan het einde van de avond zullen jullie helemaal zen zijn. Klaar om de volgende thuiswerkdag te trotseren.

 

#relatietherapie #eft #meppel
Bron: eft.nl
Geplaatst: 26 april 2020