Seks kun je niet plannen, dat moet spontaan gaan

seksualiteit

Gisteren had ik weer zo’n stel die het volgende beweerde: ‘Seks kun je niet plannen, maar dat moet spontaan verlopen’. Ik ben het hier niet mee eens maar snap natuurlijk hun punt wel. Als je seks gaat plannen is de passie misschien ver te zoeken en je moet er wel beide zin in hebben.

Maar toch….. naar mijn idee is iedereen lekker druk met ‘de waan van de dag’. Door te vrijen met je partner kun je intimiteit en verbondenheid samen beleven. Alleen tja, we zijn zo druk en moe. Het kost tijd en energie om dit te bereiken. Ik ben van mening dat het vaak niet zo ‘spontaan’ gaat als dat we misschien denken. Vaak hebben we onbewust wel door dat ‘het’ waarschijnlijk wel of niet gaat gebeuren. Waarom dan niet je verlangens naar elkaar uitspreken?

Ik ga vanmiddag waarschijnlijk met mijn beide dochters nog de uitzending van ‘Expeditie Robinson’ bekijken, daarna wil ik een lekkere hartige taart maken van broccoli. Dit komt voort uit een verlangen. Ik plan het en weet dat ik in beide gevallen ga genieten. Zou het met seks zoveel anders werken?

Seksuele problemen in de relatie kunnen zijn:

Geen (of minder) zin in seks, verschil in verlangen, seksverslaving bij één van de partners, overspel of geweld in de relatie, moeiten bij het aangeven van verlangens en grenzen t.a.v. seks.

 

Geplaatst op: 12 december 2015