Verbeter je relatie

 partner_relatie_therapie

Na de zomervakantie had ik een record aantal aanmeldingen voor relatietherapie. Dit zie je vaak na een periode van rust en bezinning. Men heeft toch ervaren dat de relatie niet probleemloos was en wil daar verandering in brengen. Een relatiecrisis is een kans om jezelf te ontwikkelen en je relatie te verdiepen.

 

Wat zijn relatieproblemen?

Liefde en relaties

Liefde is belangrijk in ons leven. De meesten van ons kiezen voor een partner als er sprake is van liefde. Vroeger had geld of afkomst meer invloed. Relaties waren zakelijke overeenkomsten. Samen met een partner genieten van de liefde en het leven is fijn. Een gelukkige relatie brengt tevredenheid en houdt stress op een afstand. Kinderen gedijen bij goed contact tussen de ouders. Meestal blijft het niet bij rozengeur en maneschijn. We hopen met deze ene persoon lang gelukkig te zijn. Bij hoge verwachtingen ligt teleurstelling op de loer. Elke relatie kent wel tijden waarin het stroever loopt.

Relatieproblemen

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders heeft op enig moment in hun relatie last van relatieproblemen. Als je wat langer samen bent, komen de verschillen tussen jullie sterker naar voren. Wat eerst spannend en anders was, wordt nu vervelend. Er kunnen ruzies ontstaan. Door een druk leven kun je uit elkaar groeien. Daarnaast kunnen grote veranderingen de relatie onder druk zetten. Bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, een verhuizing, financiële problemen, ziekte of overlijden.

Verbeter je relatie

We hebben in ons land vele mogelijkheden voor een goed leven. Kapotte spullen gooien we weg en vervangen we door nieuwe. Maar je partner wegdoen en inruilen voor een nieuwe? Relaties zijn niet compleet maakbaar en 100 procent geluk is niet haalbaar. Hoe ga je daarmee om?

Een relatiecrisis is een kans om jezelf te ontwikkelen en de relatie te verdiepen. De ideale relatie is die waarin je beiden de ruimte hebt om jezelf te zijn en waarin jullie je met elkaar kunnen verbinden. Een goede relatie ontstaat niet vanzelf. Je relatie is als een plant: deze heeft altijd voeding, licht en water nodig. Die bestaat uit tijd en aandacht voor elkaar. De weg samen bewandelen is een kunst en gaat met vallen en opstaan.

Geplaatst op: 5 september 2014
Bron: relatieproblemen.mirro.nl